triggerpoints massage

Teniszkönyök

Fedezze fel a trigger pont masszázs felszabadító  hatását, hogy újra megtalálja a harmóniát a mindennapokban!

Teniszkönyök / Trigger pont masszázs – gyógymasszázs

 

A teniszkönyök Tennis elbow (lateral epicondylitis) egy fájdalmas állapot, amely akkor jelentkezik, amikor a könyök inait túlterhelik, általában a csukló és a kar ismétlődő mozdulatai miatt.

A neve ellenére nem a sportolók az egyetlenek, akiknél kialakul a teniszkönyök.

Azok az emberek, akik a munkájuk vagy életmódjuk során olyan mozgásokat végeznek amik jellemzően az alkar és a felkar izomzatát, inakat terhelik gyakran kialakul a jellegzetes teniszkönyök okozta fájdalom.

Teniszkönyök kialakulásához vezető jellemző terhelések:

Teniszezők, küzdősportolók, háziasszonyok, zenészek, kisgyermeket nevelők (állandó emelgetés), csavaró mozdulatok.

Teniszkönyök anatómia

A teniszkönyök fájdalma elsősorban ott jelentkezik, ahol az alkar izmainak inai a könyök külső oldalán lévő csonthártyához – csonthoz tapadnak. A fájdalom a felkarba vállakba, alkarba és a csuklóba is kisugározhat.
A könyökízület három csontból áll: a felkarcsontból (humerus) és az alkar két csontjából (radius és ulna). A felkarcsont alján csontos dudorok vannak, úgynevezett epicondylusok, ahol az alkar több izma megkezdi a lefutását.
A könyök külső oldalán (oldalsó oldalán) lévő csontos dudort laterális epicondylusnak nevezzük. Az ECRB izom segít stabilizálni a csuklót, amikor a könyök egyenes. Aikor az izom legyengül a túlzott igénybevétel miatt, mikroszkopikus sérülések keletkeznek az ínben, ahol az oldalsó epicondylushoz tapad. Ez gyulladáshoz és fájdalomhoz vezet.

Orvosi vizsgálat – teniszkönyök kezelése előtt

A masszázs , triggerpont kezelés, gyógymasszázs megkezdése előtt orvosi diagnózis szükséges. Fontos annak megállapítására, hogy az adott panasz hátterében milyen elváltozások, megbetegedések állhatnak.
Kezelőorvosa számos tényezőt figyelembe vesz a diagnózis felállítása során. Ide tartozik a tünetek kialakulása, a foglalkozási kockázati tényezők és a szabadidős sportolás. Elküldheti röntgenre vagy ultrahangra a sérülés mértékének megállapításához.

 

Az ECRB izom segít stabilizálni a csuklót, amikor a könyök egyenes.

 

Amikor az izom legyengül a túlzott igénybevétel miatt, mikroszkopikus sérülések keletkeznek az ínben, ahol az oldalsó epicondylushoz tapad.

Teniszkönyök – trigger pont kisugárzási területei

Érintett izmok és kisugárzási területek az alkar területén

Supinator
Extensor Carpi Radialis
Extensor Carpi Radialis Brevis
Flexor Digitorum Profundus
Fleor Pollicus Longus
Extensor Carpi Radialis Longus
Flexor Carpi Radialis
Abductor Pollicis Longus
Extensor Digiti Minimi
Extensor Carpi Ulnaris
Fleor Carpi Ulnaris
Flexor Digitorum Superficialis

Teniszkönyök masszázs
Teniszkönyök gyógymasszázs - kezelés

Triggerpont Programs

Teniszkönyök

Golfkönyök

Porckorongsérv

Nyak – izomfájdalom

Hát izomfájdalom

Masszázs házhoz

Teniszkönyök kezelése

 

A legújabb strukturális anatómiai szemlélet szerint az egész testünket körülvevő mindent behálózó fascia mátrix nézőpont alapján a csonthártya, ín, izom, myofascia egy egység és nem különálló szakaszok összekapcsolásából áll.
Többek között ezért is nem csak magát a fájdalom helyét kell kezelni, hanem a fascia- trigger pont hálózat távolabbi részeit is (Többnyire az egész testet). De minimum a hátat, nyakat, vállövet- masszázzsal – gyógymasszázzsal, triggerpont masszázzsal

Gyakran találkozok évek óta az egészségügyi rendszerben bolyongó, de még mindig fájdalmakkal küzdő páciensekkel.
Ez többnyire abból fakad, hogy legtöbbször csak a fájdalom helyével van idő foglalkozni.
De szerencsére már egyre több orvos javasolja a teniszkönyök vagy éppen a golfkönyök, in-hüvely gyulladás, sarkantyú (csont kinövés a sarkon) kezelésére a trigger pont masszázst, myofasciális megközelítést.
Sokszor a vendégeim maguk kutakodnak a lehetséges megoldások után és végül megtalálják a trigger pont masszázs kezelést a teniszkönyökre.

Várható eredmények / teniszkönyök- triggerpont masszázs

Amennyiben a vendég együttműködik, mérsékli a terhelést a trigger pont masszázzsal általában gyorsan és hatékonyan lehet jó eredményeket elérni.
Nagyon fontos a megfelelő kíméletes mozgás, pihentetés a megfelelő tápanyag és folyadék bevitel az orvosi tanácsok betartása a teniszkönyök kezelésével párhuzamosan.
Gyakran előfordul, hogy akut stádiumban gyógyszeres kezeléssel együtt javasolja az orvos a trigger pont masszázst – gyógymasszázst.

Általában 3-4 kezelés szükséges heti gyakorisággal a teniszkönyökkel összefüggésben, ezután fokozatosan visszatérhet a terhelés.
A későbbiekben elég lehet, egy -egy fenntartó teniszkönyök masszázs kezelés.
Teniszkönyök masszázs házhoz

Teniszkönyök kezelése házhoz
Orvosi diagnózis alapján gyógymasszázs , trigger pont kezelés, akupresszúrás masszázs házhoz.
A kezeléseket Sellei Máté gyógymasszőr, akupresszőr és reflexológus végzi.
Közel 20 éves szakmai tapasztalat a teniszkönyök gyógykezelésében