gyógymasszázs -Akupresszúra

Reflexológus – reflexológia

Reflexológia. A Lábakban Rejlő Gyógyító Erők Felfedezése

Talp – tenyér – fül – hát – fej reflexzóna masszázs

 

 

A reflexológia ősi gyógymód, amely az emberi testen található reflexpontok stimulálásán keresztül javítja az egészséget és az általános jóllétet.

Test fizikai és energetikai egyensúlyának helyreállítását támogatja. Az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé vált a természetes gyógymódok iránt érdeklődők körében.

A reflexológia alapelve

Az emberi testben található reflexpontokhoz tartozó területek és szervek kapcsolatban állnak egymással. A gyakorlatot már az ókori Egyiptomban és Kínában is alkalmazták, és az évszázadok során számos kultúra fejlesztette tovább ezt a gyógyító módszert.

A modern reflexológia kialakulása

azonban főként a 20. században tapasztalhattuk. Dr. William H. Fitzgerald és Eunice Ingham
A Reflexológiai Gyakorlat
A reflexológiai kezelés során a terapeuta speciális nyomás- és masszázstechnikákat alkalmaz a talpon, lábfejen, kezeken és más testrészeken mikroterületeken. . A cél az, hogy serkentsék a reflexpontokat, amelyek összeköttetésben állnak a test többi részével.
A reflexológus képes az egyes reflexpontok állapotát értékelni és kezelni annak érdekében, hogy az energiaáramlás helyreálljon a testben, valamint hogy enyhítse a fájdalmat és feszültséget, serkentse a vérkeringést, és támogassa az immunrendszert.

A Reflexológia Gyakorlati Alkalmazásai

A reflexológia széles körben alkalmazható különféle egészségügyi problémák és kórképek kezelésére, valamint az általános egészség és jólét javítására.

Néhány példa a következő:

Stressz és Feszültség:

A reflexológia segíthet csökkenteni a stresszt és enyhíteni a feszültséget, mivel javítja a relaxációt és az általános közérzetet.

Emésztési Problémák:

A gyakorlat segíthet enyhíteni az emésztési problémákat, például a puffadást, a gyomorégést és a székrekedést, mivel serkenti a megfelelő reflexpontokat.

Fájdalomcsillapítás:

A reflexológia hatékony lehet különféle fájdalmak, például fejfájás, hátfájás és ízületi fájdalmak kezelésében.

Hormonális Egyensúly:

A reflexológia segíthet támogatni a hormonális egyensúlyt, például a menstruációs ciklus rendellenességei vagy a menopauza tüneteinek enyhítése során.

 Immunrendszer Támogatása:

A rendszeres reflexológiai kezelések javíthatják az immunrendszer működését, segítve a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben.
Összegzés
A reflexológia egy hatékony és holisztikus megközelítés az egészség és a jóllét támogatására, amely a test természetes gyógyító mechanizmusaira támaszkodik.

 A reflexológia értékes eszköz a modern ember számára az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb élet elérésében.

 

Bár nem helyettesítheti az orvosi kezeléseket, kiváló kiegészítője lehet az egészségmegőrzésnek és a különféle egészségügyi problémák kezelésének.

A reflexológus – természetgyógyász az orvos által felállított diagnózissal kapcsolatos terápiát nem módosíthatja, a beteget nem kezelheti előzetes orvosi vizsgálat nélkül.

A reflexológus – természetgyógyász nem diagnosztizálhat. A betegség megállapítása és a terápiás terv elkészítése , a beteg egészségi állapotának figyelemmel kisérése orvosi feladat !

Talp reflexológia kezelés
kéz , Talp, test reflexológia

Triggerpont Programs

Teniszkönyök

Golfkönyök

Porckorongsérv

Nyak – izomfájdalom

Hát izomfájdalom

Reflexológus

Reflexológia

A reflexzóna masszázs / leginkább alkalmazott területek: talp, tenyér, fül / reflexet vált ki a belső szervekben. Amely reflex eredményeként beindul a test öngyógyító folyamata.
Nagyobb általánosságban a reflexzónák a testen mindenhol megtalálhatóak: Így a talpon tenyéren, fülön, háton, fejen, arcon,stb. vannak reflexpontok.
Általánosságban az alábbi esetekben hatékony gyógytényező a reflexológia:

A reflexológia azonban nem helyettesíthet orvosi beavatkozást, gyógykezelést !

Betegségek megelőzése, közérzetjavítás
Allergia, ekcéma
Alvási zavarok
Arcüreggyulladás
Kezdődő cukorbetegség
Epehólyag – bántalmak
Fejfájás migrén
Fülbetegségek
Gyomorbetegségek
Hólyaghurut
Hörghurut
isiász, lumbágó
Ízületi betegségek
Vérkeringési zavarok
Stressz, menedzserbetegség
Térdízületi gondok
Menstruációs zavarok
Nyakcsigolya gondok
Nyirokpangás
Mellmirigy duzzanatok (nyirokrendszer eredetű)
prosztatabántalmak
reuma
vesekő
váll és karfájás
porckorong bántalmak
krónikus székrekedés
migrén
Gyomorhurut
Aranyér
Alacsony vérnyomás
Csuklás