Gyógyasszőr – gyógymasszázs

Masszázs házhoz

Relaxálva  gyógyulhat és regenerálódhat az Ön otthonában.

Sellei Máté Gyógymasszőr – Akupresszőr – Reflexológus

Folyadékfogyasztás a kezelések előtt és után

A megfelelő hidratáció kulcsfontosságú mindenféle kezelés előtt és után. Fontos biztosítani, hogy a szervezet elegendő mennyiségű folyadékot kapjon ahhoz, hogy támogassa a test működését, segítse a toxinok eltávolítását, és elősegítse az izmok regenerációját. A megfelelő hidratáció javítja az általános közérzetet és segít abban, hogy a kezelések hatékonyabbak legyenek.

A megfelelő hidratáltság elősegíti a vérkeringést és a vesék működését, amelyek fontosak az anyagcserében és a méreganyagok eltávolításában. Emellett a megfelelő folyadékbevitel segíthet csökkenteni az izmok merevségét és fájdalmát.

Ajánlott napi legalább nyolc pohár vizet inni, de az egyéni igények változhatnak attól függően, hogy valaki milyen aktív életmódot él, vagy milyen egészségügyi problémákkal küzd. Fontos figyelembe venni a környezeti tényezőket is amelyek növelhetik a szükséges folyadékbevitelt.

Egészségügyi konzultáció és dokumentumok előkészítése a masszázs előtt

A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy részletesen átbeszéljük egészségügyi állapotát, valamint a masszázzsal kapcsolatos igényeit és előzetes tapasztalatait. Emellett kiemelten fontosnak tarom a régebbi sérülések és műtétek pontos helyét és indikációját ísmeretét, amelyekre esetleg különös figyelmet kell fordítani a kezelés során.

Kérjük, hogy készüljön az aktuális orvosi véleményen kívül az elmúlt egy évben keletkezett egyéb orvosi dokumentumokkal is. Az elmúlt év során történt orvosi beavatkozások, műtétek és sérülések feltárása létfontosságú annak érdekében, hogy teljes körű képet alkothassunk egészségügyi állapotáról. Ez magában foglalja azokat az eseményeket is, amelyek elsőre talán nem egyértelmű a kacsolatuk a masszázs terápiával, de mégis hozzájárulhatnak az egészségi állapotához.
Például, fontos megemlíteni, hogy a fascia, azaz a kötőszövet hálózata hogyan reagál sérülésekre vagy műtétekre. A fascia szerepe az izmok, idegek és szervek támogatásában és védelmében kiemelten fontos, és sérülése esetén a gyógyulás folyamatában is befolyásolhatja az érintett területet.

A pontos és részletes információk megosztása segít abban, hogy személyre szabottan tudjuk tervezni és végrehajtani a masszázskezelést, valamint minimalizálni tudjuk az esetleges kockázatokat és kellemetlenségeket. Ezáltal biztosítva lesz a kezelés hatékonysága és az Ön kényelme és biztonsága.

Higiénia és Kényelem: Biztonság

Az Ön kényelme és biztonsága kiemelt fontosságú számomra, ezért szeretném biztosítani Önt, hogy a kezelés során minden lépést megteszek a magas higiénia fenntartása érdekében.

A helyszínre hordozható masszázságyat biztosítok, melyet rendszeresen és alaposan fertőtlenítek. Ez magában foglalja az összes felhasznált eszköz, beleértve a masszázságyat, a fejtámlát és az esetlegesen alkalmazott kiegészítőket is. Ezáltal garantálva van a tiszta és higiénikus környezet minden vendégem számára.

Az egyéni higiénia fenntartása érdekében minden vendég a saját lepedőjén vagy törülközőjén fekszik a masszázs alatt. Arra kérjük vendégeinket, hogy készüljenek egy közepes méretű törülközővel az archoz, egy nagyobb méretűvel a masszázságyra való terítéshez, valamint egy további nagyobb törülközővel a masszázs közbeni takarás céljából. Ezáltal minden vendégünk számára biztosítjuk a maximális higiéniát és kényelmet a kezelés teljes ideje alatt.

Ezek az intézkedések nemcsak a higiénia fenntartását szolgálják, hanem hozzájárulnak ahhoz is, hogy Ön teljes mértékben ellazulhasson és élvezhesse a kezelést úgy, hogy mindig csak az aktuálisan kezelt terület van szabadon.

Hagyja Hátra a Stresszt: Előkészületek a Masszázsra

A kezelés előtti időszakban fontos, hogy engedje el a stresszt és a feszültséget, hogy teljes mértékben ki tudjon kapcsolódni és élvezhesse a masszázs által nyújtott nyugalmat és pihenést. Ennek érdekében javasolt mély lélegzeteket venni, elmerülni a relaxációs zenében, vagy végezni néhány könnyű légzőgyakorlatot, hogy elérje a nyugodt és befogadó állapotot. Ezek a technikák segítenek csökkenteni az idegességet, felkészíteni az elmét és a testet a masszázsra, valamint elősegíteni a teljes relaxációt.

Ezek a gyakorlatok különösen fontosak lehetnek abban az esetben, ha szorongásos zavarai vannak, mivel segíthetnek csökkenteni a szorongás szintjét és növelni az önelfogadást. A megfelelő mentális előkészületek és a relaxációs technikák alkalmazása javítja az általános masszázsélményt, és segít abban, hogy teljes mértékben ki tudjon kapcsolódni és átérezni a kezelés nyugtató hatását.

Kényelmes Masszázsélmény: Ruhatippek - Dress Code

A masszázs során az Ön kényelme az elsődleges fontosságú. Ha hajlamos a megfázásra , akkor nyugodtan viseljen zoknit vagy leggings-et a kezelés alatt. A cél az, hogy Ön teljes mértékben ellazulhasson, ezért fontos, hogy olyan ruhadarabokat válasszon, amelyekben kényelmesen érzi magát, és amelyek segítenek megőrizni testének melegét a kezelés során.

A zokni vagy leggings viselése különösen ajánlott hidegebb időjárási körülmények között vagy olyan helyeken, ahol a klímaberendezések miatt hűvösebb lehet a környezet. Ez megakadályozza, hogy túlzottan fázzon, és biztosítja, hogy teljes mértékben támogassa a masszázs nyújtotta előnyöket.

Azonban csak a lehető legszükségesebb méretű leggingset válasszunk, mert  minél kevesebb ruhadarab van a kezelt területen, annál hatékonyabban lehet dolgozni. Az extra ruhadarabok hasonlóképpen működnek, mint a második bőrréteg – „fascia” réteg  csökkentve a masszázs hatékonyságát.

Megfelelő Kommunikáció és a Hatékony Masszázs

Az egyik legfontosabb szempont a masszázs közbeni kommunikációban az, hogy a vendég teljes mértékben megértse és elfogadja, hogy bármikor szabadon kommunikálhat az igényeiről vagy kényelmetlenségeiről. Ez azt jelenti, hogy a vendégnek mindig nyitva kell állnia azon lehetőség előtt, hogy jelezze, ha bármilyen változást vagy módosítást szeretne a masszázs intenzitásában vagy nyomásának erősségében. Emellett fontos az is, hogy a vendég nyugodtan és bizalommal kérhesse a kezelt területekkel kapcsolatos bármilyen előzetes egyeztetést vagy megbeszélést, vagy hogy közölje bármilyen speciális kérést vagy aggodalmat, amely befolyásolhatja a kezelés folyamatát vagy eredményességét.

A nyílt kommunikáció lehetősége nemcsak a vendég, hanem a Sellei Máté gyógymasszőr számára is kiemelten fontos, mivel segít abban, hogy a kezelés személyre szabott legyen és a lehető legjobban megfeleljen a vendég igényeinek és elvárásainak. Ezáltal a masszázsélmény nem csupán fizikai hatásokat eredményez, hanem segít kialakítani a bizalmi és támogató kapcsolatot a masszőr és a vendég között, amely hozzájárul a teljes relaxációhoz és az optimális eredmények eléréséhez.

A Masszázs Utáni Regeneráció: komplex revitalizálás

A masszázs utáni pihenés és hidratálás elengedhetetlen a teljes regenerációhoz és az optimális egészséghez. A masszázs során a test energiáit felhasználva a stressz oldódik, az izmok ellazulnak és a vérkeringés fokozódik. Ez az időszak lehetőséget kínál arra, hogy a test és az elme teljesen kikapcsolódjon és regenerálódjon.

Ajánlott legalább 30 percnyi pihenés a masszázs után, hogy a masszázs teljes mértékben kifejthesse hatását. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy ellazuljon, megpihenjen és átérezze a masszázs nyújtotta előnyöket.

Az izmok lazítása és az energiaszint helyreállítása érdekében ajánlott olyan ételek és italok fogyasztása, amelyek segítik a testet a megfelelő tápanyagokkal való feltöltésben. Fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet fogyasszon a hidratáltság fenntartása érdekében, különösen a masszázs után, amikor a test fokozottan nedvességet veszít. Ezen kívül, az ásványvizek és az elektrolitokban gazdag italok segíthetnek az általános közérzet javításában és az izmok relaxáltságának megtartásában.

A vitaminok és táplálék-kiegészítők szintén hozzájárulhatnak a regenerációhoz. A masszázs utáni időszakban a szervezet hatékonyabban tudja felszívni ezeket a tápanyagokat, javítva az immunrendszer és az anyagcsere működését, valamint az izmok regenerációját.

Összességében a masszázs utáni pihenés és hidratálás lehetőséget kínál a testnek és az elmének a regenerációra és feltöltődésre. A megfelelő táplálkozás és hidratálás segít abban, hogy a masszázs által kínált előnyöket teljes mértékben kihasználjuk, és hogy frissen és revitalizálva érezzük magunkat a mindennapi tevékenységek folytatásához.

További előnyők a kezdőlapon https://www.fitwell.hu/

Gyakori kérdések és válaszok

A jó kommunikáció a masszőr és az ügyfél között kulcsfontosságú minden kezelés alkalmával. A lehető legtöbb indormációt szeretném átadni ezért érdemes a kérdés – felelek oldalt és a gyógymasszázs oldal #kérdés felelek részét átolvasni.

Egyéb hasznos információ: Általános javallatok és ellenjavallatok.

Gyógymasszázs

Bízd gyógymasszőrre a fájdalmaid és feszültségeid, hogy újra megtalálhasd az egészség és vitalitás érzését

Mozgásszervi megbetegedésekre.
(discus hernia – porckorongsérv, ischias, lumbago, myalgia – fájdalmas izomcsomók, feszültségek, stb…)

Akupresszúra

Tapasztald meg az energia és harmónia visszatérését az akupresszúrás masszázs által – lépj az egészség útjára.

Az akupresszúra célja: A test energetikai állapotnak a befolyásolása – harmóniájának a megteremtése, az egészség megőrzése, prevenció.

Trigger Pont masszázs

Tapasztald meg az azonnali enyhülést és a felszabadultság érzését a trigger pont terápia masszázs által – lépj ki a fájdalom csapdájából.

A trigger pontok az izom rostjaival szorosan összefüggő izom feszültségi pontok. Ezekből a pontokból kiindulva az adott izom görcsösebb – feszültebb lesz.
A trigger pontokat a masszázs, fascia masszázs, akupresszúra segítségével hatékonyan lehet oldani, feszültségüket csökkenteni.

Köpölyözés

Éld át az ősi gyógyító módszer, a köpölyözés csodáját, amely segít megszabadulni a feszültségtől és támogatja a test természetes gyógyulási folyamatait.

A Klasszikus köpölyözés népszerűsége ismét növekszik, amihez nagyban hozzájárult, hogy a 2016.-os Nyári olimpián az egyik neves amerikai úszón is feltűntek a jellegzetes piros – lila körök.
Sikerrel alkalmazható a Természetgyógyászatban és a modern sport medicinában – prevencióban egyaránt.

Kinesio Tape

Tapasztald meg a Kinesio Tape által nyújtott támogatást és stabilitást, amely segít a mozgásban és a gyógyulásban – lépj az új életminőség felé

Az Olimpiákról ismerős speciális szövésű és különleges ragasztórétegű szalag mostanra mindenki számára elérhetővé vált.
A masszázs után az optimális myofasciális helyzetet támogatja és rögzíti. Masszázs + Kinesio Taping.